La fàbrica de Potocari

A uns quilòmetres de Srebrenica, hi ha Potocari, el poble amb el memorial pels més de 8.000 musulmans que van ser assassinats en el que ha estat el genocidi més gran a Europa després de la Segona Guerra Mundial. L’onze de Juliol del 1995, les tropes del general serbi Ratko Mladic van iniciar una massacre que van consumar en un sol dia. Aquesta fàbrica va recollir durant dies una gran quantitat de persones atemorides pel seu destí.

 Sembla a punt de caure a trossos. Oxidada i vella. Però resisteix. Persisteix com aquells records que mai deixaran les ments de les víctimes de la guerra de Bòsnia, un país ple d’edificis que aguanten drets, insultants.  

 

 

Anuncis

2 Responses to La fàbrica de Potocari

  1. Guillem Mestre ha dit:

    També resistirà, penso, el teu record. La imatge n’és un bon testimoni.
    M’agrada el teu punt de vista: la filferrada representa la mirada entre humil i avergonyida, que no vol violar la memòria però que es resisteix a deixar de fotografiar-la. Aquestes parets, aquestes finestres… testimonis muts de la barbàrie humana. Fa anys vaig visitar el camp de Sachsenhausen, a la vora de Berlín. El sentiment era el mateix. I va haver-hi un moment en què vaig deixar de retratar, perquè em costava trobar això, el teu punt de vista. Tu ho has aconseguit. Una vegada més.

  2. […] poble de Srebrenica assassinats avui fa tretze anys. A l’esquerra hi ha la fàbrica de la que parlava fa un temps i l’edifici on s’estaven els cascs blaus de la ONU; a la dreta, el monument […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: